Az acél bejárati ajtó kilincs letörése és hogyan védekezhetünk ellene

Szponzorált tartalom

HiSec ajtóhoz gyári megerősített kilincs

Az acél HiSec bejárati ajtók népszerűek az alacsony szintű biztonság és a kilincsek letörése miatt. Azonban az acél ajtó esetében nem szabad figyelmen kívül hagyni az esetleges további sebezhetőségeket.

Az egyik ilyen sebezhetőség az acél bejárati ajtó kilincsének letörése, amely lehetővé teszi a lakok testi épségének károsodását. Egy letört kilincs használata a tenyérben kárt okozhat!
Sok esetben nem is gondolná a felhasználó mekkora veszélyben van a testi épsége, vagy ingósága egy eltört HiSec ajtó kilincs miatt.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan történhet meg a kilincs letörése, valamint bemutatunk néhány módszert, amellyel védekezhetünk ellene.

Az acél bejárati ajtóknak általában masszív és erős kilincseik vannak, amelyeket nehéz lenne egyszerűen letörni. Azonban a gyártók olyan módszereket alkalmazhatnak, amelyekkel megbízható és masszív kilincseket továbbfejlesztett úgynevezett erősített változatban érhetünk el..
Az egyik ilyen alkalmazás a világító led a kilincsben! Ez a probléma legnagyobb forrása, hiszen itt az anyagvastagság a legkevesebb! Az egyik gyakori módszer a kilincs letörésére az erőszakos ajtónyitás vagy zárás. Ha az acél Kínai ajtó csak huzavona esetén záródik be vagy nyílik ki biztosan kilincs törés lesz a vége.
Másik fő probléma hogy az első szériás Kínai Hisec acél biztonsági ajtók kilincse csak egy lemezből áll. A betörők erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a kilincset vagy a kilincsrögzítéseket megszakítsák, vagy olyan módon rongálják meg, hogy az ajtó egyszerűen kinyitható legyen.

Ahhoz, hogy védekezni tudjunk az acél bejárati ajtó kilincsének letörése ellen, érdemes néhány alábbi módszert és megoldást figyelembe venni:

Minőségi kilincs: Fontos, hogy minőségi kilincset válasszunk az ajtóhoz, amely masszív és megbízható. Keressünk olyan kilincset, amelyet nehezebb letörni, és amely ellenáll az erőszakos behatolási kísérleteknek.
Erre a legjobb ha HiSec ajtóhoz gyári megerősített kilincs garnitúra felszerelését rendeljük meg. Sok webshopból elérhető a termék ám a felszerelése tartogat némi meglepetéseket!
Nem árt a szerszámozottság és a tapasztalat e téren.

Többpontos zárak: A többpontos zárszerkezetek használata további védelmet nyújt az ajtónak. Ezek a zárszerkezetek több ponton zárnak be az ajtókereten, és megerősítik az ajtó stabilitását. A betörőknek sokkal nehezebb lesz az ajtót kinyitni, még akkor is, ha sikerül megsérteniük a kilincset. Hevederzárak felszerelését, vagy másodzárak szerelését is kérhetjük a zárszerelőktől a magasabb védelmi szint kialakítása érdekében. További opciók lehetnek a megelőzés érdekében.


Rendszeres karbantartás: Fontos, hogy rendszeresen karbantartsuk az ajtót és a kilincset. Ellenőrizzük a kilincsrögzítéseket, és győződjünk meg arról, hogy nincsenek gyengén rögzítve vagy sérültek. Ha észreveszünk bármilyen problémát, azonnal kérjünk a zárszerviztől segítségét a javításhoz vagy cseréhez.

Riasztórendszer: Telepítsünk megbízható riasztórendszert, amely figyelmeztetést ad, ha valaki megpróbálja betörni az ajtót. A hangos riasztó sokszor elrettenti a betörőket, és segítséget hozhat, ha valaki mégis megpróbálkozik a bejutással, és már az acél ajtó előtt megálljt parancsol az illetéktelen személyeknek.

Szomszédok figyelme: Tartsunk jó kapcsolatot a szomszédainkkal, és kérjük meg őket, hogy figyeljenek egymás lakására, különösen akkor, ha valaki hosszabb időre távol van. A figyelmes szomszédok gyorsan észreveszik az esetleges gyanús tevékenységeket és értesíthetik a hatóságokat.

Tájékozódás biztonsági szakértőktől: Kérjünk tanácsot biztonsági szakértőktől vagy zárszerviztől. Ők képesek felmérni az ajtó és a kilincs aktuális biztonsági helyzetét, és ajánlásokat tehetnek a védelem további javítására a lakatosok kivitelezésével.

Az acél bejárati ajtó kilincsének letörése komoly biztonsági kockázatot jelenthet. Azonban a megfelelő óvintézkedések és biztonsági intézkedések segítségével jelentősen csökkenthetjük ennek a veszélynek a lehetőségét. Fontos, hogy figyeljünk a minőségre és a megfelelő védelemre, valamint rendszeresen karbantartsuk az ajtót és a kilincset. Az esetleges biztonsági kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljunk zárszervizhez, aki tanácsot, segítséget nyújthat a megfelelő védelem kialakításában.