Kiemelkedő figyelmet kíván a biztonsági zárbetét cseréje

Szponzorált tartalom

Biztonsági ajtó zárcsere

Egy biztonsági ajtó zárcsere függhet attól, hogy melyik kerültben helyezkedik el a lakásunk, milyen típusú bejárati ajtónk van, milyen méretű ez az ajtó és nem utolsó sorban milyen minőségben szeretnénk óvni az értékeink, illetve mennyi kulcs szükséges mondjuk egy
12 ponton záródó biztonsági ajtó zárcsere kivitelezéséhez. Ezek alapján nem mindenki tud döntést hozni pedig ez a döntés a zárszerelés terén a jövőre nézve kicsit sem jelentéktelen!
Zárjavítás főváros kerületeiben tökéletes választás lehet ha nem vagyunk képzett szakemberek a biztonságtechnikában, ha nincs megfelelő szerszámozottságunk, és ha nem tudunk dönteni a zárbetét családok között.
Egy biztonsági zár szerelés más szakértelmet és más alkatrészeket kíván meg mint egy normál panel bejárati ajtó zárjavítása. Először is nézzük az ajtók típusának lehetőségeit.
Lehet fa, fém, üveg, Kínai és akár HiSec vagy Nivó ajtóban zárcsere. Ezekben a bejárati ajtó típusokban eltérő zárszerkezetek és eltérő méretű zárbetétek teszik lehetővé a működtetést!
Zárszereléskor a régi zárbetét méreteit vehetjük figyelembe persze ha az megfelelően és precízen lett telepítve. Vannak olyan lakóhelyiségek ahol a zárak mérete a külső oldalon nem megfelelő vagy esetekben kilóg a biztonsági ajtó síkjából.
Ez konkrétan felhívás a betörésre. Amennyiben a zárbetét méretezése megfelelő abban az esetben követhetjük a mérő eszköz adatait és megfelelően telepíthetjük az zárunkat. Másik és talán egyben a legfontosabb a zárbetét biztonsági szintje!
Itt dől el ki választja a jobb minőségi termékeket ezzel hosszú távra optimalizál a biztonság és a felhasználhatóságra fókuszálva, vagy választ a silány minőségből és egy két éven belül romlás vagy betörés áldozatává válik!
Ez a pont az ahol felelősségteljes gondolkodás szükséges.Nem várható el egy olcsó zárszerkezettől, hogy évtizedekig álljon ellen a behatásoknak. Egy Magyarországon minősített zárbetét cserénél a minőség ellenőrzött!
Nem más ellenőrizte mint a biztosító társaságok és Országos rendőr főkapitányság! Ezért biztosak lehetünk benne, hogy a termék megfelel az előírásoknak amely magas szinten van tartva azért, hogy az illetéktelen behatolásokat távol tudjuk tartani a bejárati ajtókon kívül!
Ezért fontos hogy a lakatos zárcsere során megfelelő minőségű zárak kerüljenek felszerelésre bármilyen típusú bejárati ajtóról van szó. Harmadik szempont a kulcsok darabszáma.
Egy normál zárhoz minimum három darab kulcs jár a bontatlan egységcsomagban. Ha megnézzük a nevesebb tehát jobb minőségű zárbetétek szektorát amelyhez élből öt darab kulcsot kaphatunk, máris jobb vételnek számíthat a zárcsere ára.
Kulcsmásolók hada érhető el Budapest területén bármely kerületről legyen szó de eltér a minőség a kulcsmásoló gépek között is és a nyers kulcs anyagai közt is! Ezért célszerű a gyári csomagolásban lévő magasabb védelemmel ellátott ajtózárat cserélni, választani hiszen
ha hozzáadjuk a pótkulcsok másolásának összegét majdnem, vagy nagyon közel lehet a biztonságos zár bekerülési költségéhez!
Összegezve a fent elhangzottak szerint akkor járunk jól egy zárjavítás kivitelezésekor ha előre gondolkodunk, és felkészülünk egy lehetséges betörésre, felkészülünk egy kulcs elhagyására és a magasabb zárbetét csere árajánlata felé kacsintunk hiszen ebben az
esetben van tartalék kulcsunk is és a biztosító társaság is teljes kártérítést fizethet ki egy lehetséges betöréskor.